Hercus1, poczytaj sobie kolego ten temacik:
Komputer sterujący
Zwiń
X
-
Komputer sterujący
Witam wszystkich
Od niedawna jestem posiadaczem Octavi 1.8t 2001 i nie zdążyłem sie nacieszyć a tu auto w czasie jazdy zgasło i nie dało się uruchomić (wyświetlała sie komenda oill press.)
po wizycie u elektryka stwierdził uszkodzenie komputera sterującego (sam widziałem jest wypalony jeden element i wypalona ścieszka)
mam teraz pytanie
czy chcąc wymienić komputer na nowy(używany) muszę znaleźć o takich samych numerach czy też może być po prostu od octavii 1.8t z podobnego rocznika kwestia tylko przekodowania
a może ktoś ma jakieś inne sugestie??
pozdrawiamJest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
-
-
jak się wymienia sterownik to na taki sam + przekodowanie
ale jazeli masz dobrego elekytryka to mozesz zapodac inny ale tez z 1.8T z podobnego rocznika + soft z "twojego" sterownika, badz z sterownika o tym samym indexeET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
No to teraz jeszce jedno utrudnienie mam automatyczną skrzynie biegów i w serwisie powiedzieli że komputer silnika zwyklego 1.8t kosztuje 2300 a jessli jest automat to 4300
To chyba nie da sie komputera od biegówki przekodowac na autoamat??
A i jeszcze jedno czy zna ktoś może temat zmiany automata na manual??
bo ten moja automat to tez nie za mocny ogólnie to troche mechanizm roznicowy troche chuczy
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
Komentarz
-
-
Maru 123 Powiedz mi czy znaleziono u Ciebie przyczynę awarii sterownika bo znalazłem firmę w poznaniu króra za 700 zl po wysłaniu mojego zaprogramuje od razu nowy bo mają niby taki sam sterownik
i teraz mam obawy czy jak sie założy nowy to czy go tez nie zjara
Elektryk instalację sprawdził i mówi że wygląda że jest wszystko okJest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
Komentarz
-
-
No i naprawili samochód jeździ bez najmniejszego problemu
przyczyną spalenia komputera było zwarcie (spalenie) w drugiej sądzie lambda
za wszystko zapłaciłem 1000
także jeżeli komuś wyskoczy błąd drugiej sądy lambda to nie jeździć tak jak ja tylko czem prendzej wymieniać bo później takie kwiatki........
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
Komentarz
-
Komentarz